duminică, 6 octombrie 2013

Orhideea Phalaenopsis


 Cea mai usor de crescut dintre toate speciile de orhidee. Cere atat de putin si ofera atat de mult. De la simpla floare alba si delicata pana la cele mai extravagante combinatii de culori, se gaseste in colectiile tuturor pasionatilor de orhidee. Unele cu flori mari de pana la 12cm, altele cu flori mici care abia ajung la 2-2,5cm. Unele parfumate discret, altele cu parfum ametior in lumina soarelui. Unele cu frunze mari, rotunjite, altele cu frunze zvelte si arcuite. Exista exemplare cu frunze in doua culori, verde cu galben. Acestea sunt variegatele. Destul de rar intalnite dar vanate de pasionati. Apoi sunt cele care pe frunza verde au pictat un model uniform, pete frumoase de culoare gri-argintiu. Aceste frunze se intalnesc la Phalaenopsis Stuartiana sau Phalaenopsis Schilleriana.
  Exemplare foarte indragite sunt si Phalaenopsis Miniature. Plantele au dimensiuni foarte mici. Frunzele de 5-6 cm, tije si flori care completeaza tabloul ''Mini''. Acest soi de orhidee creste in vase foarte mici. De obicei in magazine le gasim plantate in muschi, mai rar in scoarta.
  Florile Phalaenopsis au diferite forme si foarte des sunt intalnite in colectii florile pelorice sau semipelorice. Acestea sunt deosebit de atractive tocmai datorita anomaliilor care fac diferenta.

Orhidee Phalaenopsis Miniature


 Orhidee semipelorica


Orhidee pelorica


Indiferent de forma, marime sau culoare, orhideea Phalaenopsis ramane cea mai cunoscuta dintre toate speciile. Si poate si cea mai iubita.
 

Niciun comentariu :