sâmbătă, 13 decembrie 2014

Phalaenopsis peloric Big Lip Pink

   O floare altfel, ce se înscrie cu succes în categoria orhideelor "must have".
   Exemplarul pe care l-am găsit azi în magazin nu este neapărat spectaculos, dar este atrăgător cu siguranţă.
   În afară de labelumul ieşit din tipare, orhideea este absolut identică cu cele obişnuite. Nici frunzele şi nici rădăcinile nu au nimic altfel. Singura care face diferenţa este floarea.



  Există la ora actuală mai multe modele de Big Lip, dar fiind în număr mult mai redus, aceste se găsesc ocazional în magazine. Pot spune că am avu noroc să găsesc astăzi acest exemplar, şi am fost destul de surprinsă. Mă aşteptam ca şi preţul să fie unul pe măsură. Dar, tot surprinzător, a costat la fel ca o orhidee obişnuită. 




  Pentru că este un hibrid apărut destul de recent pe piaţa orhideelor, şi pentru că s-a lucrat destui ani pentru realizarea câtor mai frumoase variante, vă invit să citiţi istoria orhideei Phalaenopsis Big Lip în articolul de pe acest seit : http://blog.xuite.net/tyingshin/twblog/136073487-The+Hybridization+of+Big+Lip+Form+Peloric+Phalaenopsis---1
În prezent există mai multe modele şi culori, unele mai frumoase ca altele. Nu ezitaţi să cumpăraţi un exemplar atunci când îl găsiţi în magazine. Până la urmă, orhideea aceasta nu are nicio pretenţie aparte faţă de alte orhidee din această specie.

Niciun comentariu :